NetOp

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

NetOp Remote Control blev brugt til fjernstyring af MS-DOS, Windows, OS/2 m.m. Grundlæggende kunne man overtage skærm, mus og tastatur fra en anden computer. Det var oprindeligt udviklet af Danware i Herlev. På grund a produktets succes skiftede firmaet navn til Netop Solutions A/S (CVR: 16221503) i 2008.

Opstarten

Tilbage i begyndelsen af 1987 boede Danware i ydmyge omgivelser, hvor der var knap plads. Virksomheden begyndte at få succes med fejltolerante systemer til handel med aktier og obligationer. Som en konsekvens af pladsmanglen blev systemservere, der blev brugt til udvikling, placeret under køkkenvasken. Resultatet var, at programmører måtte tage turen til køkkenet og genstarte serverne, når deres programmer ikke fungerede. En sådan programmør havde for mange ture i køkkenet, så en dag udviklede han et program, der ville give ham mulighed for at se serverskærmen og udføre en genstart uden at skulle forlade sin arbejdsstation. Dette var begyndelsen på NetOp.

NetOp-produktet modnes

Den første version af NetOp blev sendt i 1987 med en DOS TSR, der krævede mindre end 1 Kb hukommelse. På trods af de åbenlyse tekniske fordele, opnåede NetOp kun ringe anerkendelse på markedet.

Siden den første udgivelse af NetOp har Danware udviklet NetOp til at understøtte flere protokoller og flere operativsystemer. Support til Novells IPX-protokol hjalp NetOp med at komme ind på det meget store Novell-marked. Med support til Windows 3.0 og OS/2 fik NetOp en loyal og voksende kundebase med behov for support på tværs af platforme.

I løbet af 1995 foretog Danware en større udviklingsindsats for at bringe en ny generation af NetOp fjernbetjeningsprodukter ud. Designkriterierne var klare: understøttelse af flere operativsystemer, understøttelse af flere protokoller, understøttelse på tværs af platforme, høj ydeevne uden at ofre stabilitet og endelig den brugervenlighed, der har karakteriseret NetOp siden den første udgivelse. Resultatet var a NetOp kørte på alle gængse platforme og kommunikerede via TCP/IP, IPX, NetBIOS, ISDN, APPC eller modem.