Fortælling/Philips PTS-6000
Vedr 11000267 Philips PTS-6000 anlæg
Systemet var i drift som udviklingssystem hos Philips Data Systems indtil 1988, hvor den sidste kunde (Nordjyllands Amt) opsagde kontrakten. Den største kundegruppe var 28 kommuner, hvor systemet blev brugt til front-office funktioner, dvs kassefunktioner o.l., og til datakommunikation med Kommkunedata (3270). Der var også batchtransmission af kasseposteringer. Den største kunde var Odense, med svjh 4 eller 5 kasser. Standardudstyret var 1 plasmaskærm, 1 3-delt printer (regnerulle, journal, kontorkort) og numerisk tastatur som kassefunktion, og alfanumerisk tastatur, 24x80 skærm og printer til leporellolister, som blev brugt til 3270/Kommunedata. 2 kommuner, Lejre og Skovo, havde en ekstra skærmplads, som bortset fra 3270 også blev brugt til registrering af selvangivelser. Inden de fik dette program, som lagrede selvangivelser på 8" floppy, havde de som regel fejl på næsten det halve af de indtastede selvangivelser. Da programmet var færdigt, var de eneste tilbageværende fejl fejl i feltet "biperson" dvs forkert angivelse af hvem man var gift med.
Systemet blev i en periode (4-5 år) brugt af DSB ifm pladsreservation og billetudskrift, hvor der var kommunikation med Siemens mainframe.
P&T havde også ca. 10 maskiner, der blev brugt ifm indtasting af budget og andre administrative ting.
Som kuriosum kan nævnes at der var et forsøgsprojekt hvor en 6813 blev hægtet på en ATM. Projektet blev solgt til Bergen Bank, men det blev afvist ved installationen. Problemet var, at krypteringsnøglen bestod af 2 halvdele, hvor den ene halvdel skulle ligge hos Philips. Det ville banken ikke acceptere, så vi måtte køre det hele tilbage igen. Den programmeringsmetodik der blev anvendt, States and Screens,blev senere brugt ifm mit Fjernskriverprojekt.