Dansk Back Up Center

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Annonce fra 1992

I starten af 1980’erne havde on-line systemerne fået alvorligt fat og virksomhederne var blevet seriøst afhængige af at de selv, og ikke mindst deres kunder, kunne tilgå virksomheden og dens data på alle tider af døgnet. Sårbarheden gjorde at man i den enkelte installation dublerede maskiner og systemer, sikrede redundante data lagret i forskellige bygninger eller andre adresser. Ovenstående sikrede primært løsning på problemer i den daglige drift, men kunne ikke modstå den ultimative katastrofe: Brand eller voldsom vandskade i et datacenter eller stor edb-installation.

Behovet for backup centre voksede og man tænkte tanker om aftaler med andre virksomheder med tilsvarende edb-installationer, servicebureauer og lign.

Varmt back-up center

Man kunne vælge et ’varmt’ backup center; dvs. en kørende installation, ikke nødvendigvis en fuld spejling, men med en rimelig kapacitet til at overtage de væsentligste dele af driften ind til man i samarbejde med maskinleverandørerne kunne få den fuldt op at køre igen. Det kunne eksempelvis være gennem en aftale med en virksomhed med en lignende installation - med plads til supplerende maskiner og kapacitet i øvrigt.

Efter flere store bankfusioner blev dette en naturlig løsning, da de typisk hver især havde en større installation – ofte i en anden del af landet.

Koldt back-up center

Defineret ved at der står tomme lokaler til rådighed med de nødvendige basisforhold klar, som maskinstue med dobbeltgulv, rimelig strømforsyning og kølekapacitet, samt lidt kontorplads mv. til teknikere og medarbejdere som krisestab. Ideen var at man kunne re-etablere sin edb-installation på en alternativ adresse relativt hurtigt, da stort set alle tekniske installationer stod klar.

Dansk Back Up Center - foreningen

Flere store virksomheder slog sig sammen og stiftede foreningen: Dansk Back Up Center d. 01/01-1984 med adresse i Hørsholm, Hovedgaden 6, 2. etg. (Jf. CVR-registret: CVR: 75321619). Det var naturligvis den administrative adresse, mens placering af de fysiske lokaler i princippet blev hemmeligholdt af sikkerhedsmæssige årsager. Så vidt vides havde man lokaler til rådighed efter Mærsk Data i Titangade og helt sikkert i Sparekassernes Datacenter’s tidligere lokaler i Meldahlsgade på Vesterbro.

  • Stiftere: En række af landets større virksomheder med edb-installationer
  • Ejere: Medlemmerne ejer DBC. Medlemsskab tegnes på andelsbasis (se bilag)
  • Man indbetalte 1/3 som indskud for de pre-reserverede andele til indmelding. DBC er en non-profit forening
  • Beliggenhed i området: Storkøbenhavn
  • Formål: At stille back-up faciliteter til rådighed:
    • Lokaler
    • Strømforsyning
    • Transmissionslinjer og modemmer
    • Ventilation og kølefaciliteter
    • Kontorer og andre nødvendige faciliteter for medarbejdere (begrænset antal må man formode i en krisesituation)
  • Ansvar: Selv sørge for edb-udstyr (altså have aftaler med leverandører) Sikkerhed, primært fysisk sikring

Iflg. CVR-registret blev Dansk Back Up Center afviklet per 31/12-2002 uden på noget tidspunkt at have været aktiveret efter en større katastrofe.

Lokaleudlejning

For dog at udnytte lokalerne lidt lejede man i en periode plads ud i Meldahlsgade til Magasin's IBM 4381 med lidt IO-udstyr, primært til testformål.